Glas

Nieuws laatste update:11 nov 2010

Lucel door overname betrokken bij zonnekassen

Adviesbureau Lucel is overgenomen door de Scarlet Groep, een private investeerder die actief is op het gebied van hernieuwbare energie, hout, mineralen en onroerend goed.

CEO Stef Schreuder van Lucel is enthousiast over de overname. Hij geeft aan dat door de overname de activiteiten worden uitgebreid met internationale advisering, training en opleiding op het gebied van duurzame tuinbouwactiviteiten, naar met name Zuid-Europa.
Zo zal Lucel betrokken worden bij de ontwikkeling van zogenaamde ‘zonnekassen’, kassen waarvan het bovendek deels voorzien wordt van zonnecellen. Door deze zeer interessante nieuwe technologische ontwikkeling wordt het rendement van de kas verhoogd. Met deze nieuwe technologie kan de Nederlandse kassenbouw rekenen op geweldige belangstelling in de wereld.

Uitbreiding activiteiten
Lucel bestaat officieel sinds januari 2004, maar de kennis en ervaring gaan verder terug. Lucel is ontstaan uit een fusie tussen Laurense Teeltadvies en de teelttechnisch adviseurs van ZLTO en WLTO. Op dit moment werken er 11 adviseurs voor Lucel, voornamelijk op het gebied van glasgroenten en bloementeelt. Met de overname wordt de werkgelegenheid voor de toekomst gewaarborgd, aldus Schreuder, en kan door de buitenlandse projecten zelfs uitbreiding van het aantal adviseurs worden verwacht.

Strategie
AgroKnowledgement Group verkocht Lucel omdat haar strategie erop is gericht om kennis en informatie van meerdere bronnen bij elkaar te brengen en – onder andere via internet – toegankelijk te maken. Persoonlijke advisering van de ondernemer op het tuinbouwbedrijf paste daar niet bij.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.