Glas

Nieuws 4 reactieslaatste update:10 nov 2010

Honingtomaat finalist ‘Smaak van Nederland’

De Honingtomaten van het Westlandse tomatenbedrijf Looije staan op dinsdag 30 november in de finale van ‘De Smaak van Nederland’. De zoete tomaatjes hebben inmiddels twee regionale rondes doorlopen en maken zich nu op voor de landelijke finale.

De Honingtomaten worden op consumentenbeurzen steevast geroemd vanwege de unieke smaak. Vraag is nu of de tomaat zich het lekkerste product van Nederland mag noemen. Producent Looije uit Maasdijk ging de uitdaging graag aan. Het teeltbedrijf besloot deel te nemen aan ‘De Smaak van Nederland’. Bij deze wedstrijd, georganiseerd door het innovatieplatform Syntens, mag de winnaar zich een jaar lang het lekkerste product van Nederland noemen. In de drie regionale voorrondes deden ruim 100 producten een greep naar deze titel. De verscheidenheid onder de inzenders was groot, van speciale bieren tot Edammer kaas.

Publieksfavoriet
In de diverse voorrondes beoordeelde een vakjury, bestaande uit vakspecialisten en foodrecensenten,  de verschillende producten. In de halve finale van regio West, op donderdag 4 november, kozen zij Hottie Sambal en Texelse schapenkaas als de twee finalisten. De Honingtomaten eindigden hier op een goede derde plaats. Daarnaast was er nog één finaleplek beschikbaar voor een publieksfavoriet. In de dagen voor 4 november kregen namelijk 200 consumenten de kans om te proeven én hun stem uit te brengen op het lekkerste product. De Honingtomaten waren bij deze proeverij het meest populair. Zij gaan dus als publieksfavoriet van hun regio naar de finale op 30 november in Den Bosch, hoofdstad van de smaak 2010.
Bij de negen finalisten van 'De Smaak van Nederland' zitten nog twee vertegenwoordigers van de groente- en fruitsector: Volsmaakt Knijpfruit, een nieuw product van vijf kleinfruittelers in samenwerking met TOP in Wageningen en de Tas-toe Ambachtelijk Paprikajam van Marieke Tas. De complete lijst van finalisten is hier te vinden.

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Robben

  Roger, er zijn 9 finalisten. Behalve Honingtomaten is ook Marieke Tas met haar Tas-Toe paprikajam genomineerd. <>
  Volsmaakt, een nieuw product van 5 kleinfruittelers in samenwerking met TOP in Wageningen is tevens genomineerd. <>

  De volledige lijst van finalisten zie je hier:
  <>

 • no-profile-image

  |J.F.Vreugdenhil

  Dat de honingtomaatjes van Looije het lekkerst waren wist ik al, nu de rest van Nederland nog. Jos succes in de finale,
  Jan Frans

 • no-profile-image

  Roger Abbenhuijs, G&F

  Jan, bedankt voor je aanvullende informatie. Bericht is inmiddels aangepast.

 • no-profile-image

  Dick Klinkspoor Ministerie van E.L. & I

  Ook ik heb met de smaaktest meegedaan. Voor mij stonden de honingtomaatjes bovenaan. Voordeel voor Jos is dat ik geen kaas lust.. Misschien komt het ook door mijn Westlandse hart.
  Jos ik wens je veel succes!

Of registreer je om te kunnen reageren.