Glas

Nieuws

‘Westlands feessie, want tije benne zwaar’

Limburg heeft Rowen Hèze, de Achterhoek heeft Normaal en Drenthe Mooi Wark; popmuziek in streekdialect, maar landelijk bekend. Het Westland heeft De Kromme Jongens wereldberoemd van Poeldijk tot ’s-Gravenzande. De muziek van de tuinbouw is terug.

Het nieuws was al eerder bekend, maar afgelopen vrijdag werden de plannen toegelicht in het Westlands Museum in Honselersdijk. Komende zomer geven De Kromme Jongens op veler verzoek twee reünie-concerten. De popband met roots in de Westlandse tuinbouw brengt in mei volgend jaar bovendien een nieuwe cd uit. Inmiddels zijn al acht nieuwe liedjes af. Daaronder in ieder geval de muzikale kijk van De Kromme Jongens op de hedendaagse crisis. De single over het Westlands Nieuwjaar komt al uit voor de komende feestdagen.

Rollator
De plannen voor het reünieconcert werden op ludieke wijze toegelicht. Tijdens een heuse persconferentie kwamen vier oude tuinders met een rollator naar binnen, die zich voor deden als de Kromme Jongens anno 2010. Pas na enige tijd schoven de echte bandleden – Gert Kögeler (Eosta), Peter Kruithof, Rob van der Meij en Rob van den Berg - achter de microfoon in het Westlands Museum. Zij deden zich voor als de zonen van de Kromme Jongens en zetten op humoristische wijze de plannen uiteen.

Feessie
Vanwege de overweldigende belangstelling is nu al gekozen voor twee concerten, die gaan plaatsvinden op vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 juni 2011. Tijdens de concerten zullen ook bekende Nederlanders meedoen, maar De Kromme Jongens wilden nog niet vertellen wie dit zouden zijn. De concerten maken onderdeel uit van een tweedaags ‘Westlands feessie’. Dat kan het Westland, maar met name de tuinbouw wel gebruiken. ‘Want tije benne zwaar en ze hebbe ut nie best.’

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.