Glas

Nieuws

Polenhotel in Wateringen in executieveiling

Het ‘Polenhotel’ in Wateringen gaat waarschijnlijk in de executieverkoop. Het pand aan de Wateringveldseweg is van Dutch Vastgoedonderneming. Dit bedrijf verhuurt het polenhotel aan verschillende uitzendbureaus waaronder uitzendbureau Groenflex.

De executieverkoop van het zogenoemde ‘Polenhotel’ is te lezen op de site van veilingnotaris.nl. Daar staat dat op 12 oktober om 14.00 uur de executieveiling van het hotelpand plaatsvindt. Een executieveiling is een veiling die voorkomt uit een beslaglegging.

Het 'polenhotel' aan het industrieterrein Zwethove werd medio 2007 geopend. De Dutch vastgoedonderneming is eigenaar van het pand. Sinds medio 2007 worden er buitenlandse werknemers gehuisvest, onder andere Polen. Voor die tijd was het een kantoorgebouw maar het stond jaren leeg. Toen werd het gebouw opgekocht door Dutch Vastgoedonderneming en omgebouwd tot een hotel. In het hotel kunnen zo’n 320 werknemers verblijven.

Executieveiling nog niet zeker
Het betreffende notariskantoor dat de executieveiling doet, kon niet aangeven wat de reden van de executieveiling is. Een woordvoerder van het notariskantoor gaf ook aan dat het zo kan zijn dat vóór de openbare verkoop, die op 12 oktober gepland staat, het pand onderhands is verkocht en er dus geen executieveiling meer komt. “Of dat het pand niet meer verkocht hoeft te worden omdat aan de schulden is voldaan.”

Een van de huurders van het polenhotel is uitzendbureau Groenflex, een uitzendbureau dat zich gespecialiseerd heeft in het uitzenden van Poolse medewerkers. De medewerkers van Groenflex zijn voornamelijk werkzaam in de land-en tuinbouwsector, alsmede ook steeds meer in de food sector en de industrie.

In het Westland staat nog een Polenhotel, namelijk op het industrieterrein Honderdland, maar dat is van uitzendbureau Tido Vesta in Naaldwijk.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.