Glas

Nieuws 3 reacties

Nieuw Cofortamodel gezien als verzwakking

Het nieuwe samenwerkingsmodel van coöperatie Coforta is strategisch gezien een verzwakking.

Dit is volgens consultantsbureau Hillenraad de belangrijkste reden voor de daling van Coforta van plaats zeven naar tien in de Hillenraad top 100 van meest toonaangevende tuinbouwbedrijven. "Als het goed gaat, ga je niet naar een ander model zoeken. Het model komt toch voort uit het idee van ondernemers die de afzet zelf willen doen", zegt directeur van Hillenraad en mede-samensteller Martien Penning.

Omzetdaling
Sinds begin dit jaar hebben telers de keuze uit afzet via handelshuis The Greenery of een nieuw verkoopkantoor binnen de coöperatie. Ook speelt mee dat The Greenery in 2009 een omzetdaling noteerde. De prijs van invloedrijke speler van topman Philip Smits kwam te laat voor de beoordeling, maar Pennings dicht aan die prijs weinig waarde toe.


Bron: agd.nl

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Ik dicht aan al die prijzen weinig waarde toe.

 • no-profile-image

  sorry, toch anoniem

  Als je er goed over nadenkt, dan is het een briljante zet van de Greenery. Ze hoeven maar een kleine groep een goede prijs te betalen en daarna kunnen ze nieuwe telers binnenhalen.

 • no-profile-image

  arie

  Helaas Anoniem, de meeste T-groepen behalen een betere prijs dan die kleine groep(p) die het nog laten doen. Dus als het zo door gaat en the Greenery gaat het local for local uitbreiden, dan zullen er nog meer voor het t model kiezen. En dan zijn we weer helemaal terug bij af. Ieder voor zich en the greenery is dan niks meer dan een handelshuis waar pallets worden geschoven.
  Erg triest dat het hoofdbestuur van Coforta dit niet heeft aan zien komen en alle makke schapen in de ledenraad ja hebben gezegd tegen dit model. Ik zou zeggen het gaat ieder goed want mijn tijd zit er helaas op.(mede dankzij the greenery en zijn belagelijke lage prijzen op de verkeerde momenten)

Of registreer je om te kunnen reageren.