Glas

Nieuws

Groen licht uitbreiding glastuinbouw Siberië

De uitbreiding van glastuinbouwgebied Siberië bij Maasbree in Midden-Limburg kan definitief doorgaan. De Raad van State wees woensdag alle bezwaren tegen de uitbreiding van de hand.

Een veehouderij en een boomkwekerij hadden bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan, waarin uitbreidingsfasen 3 en 4 van het project van ontwikkelaar Wayland Nova wordt geregeld. De boomkwekerij haakte op het laatste moment af. De veehouderij vond echter dat gemeente Peel en Maas zich onvoldoende ingespannen had om een nieuwe locatie voor zijn bedrijf te vinden, ondanks een motie van de gemeenteraad om belangen van aanwezige bedrijven goed te laten meewegen bij de voorgenomen uitbreiding. Omdat geen nieuwe locatie voor de veehouderij gevonden kon worden, is de gemeente een onteigeningsprocedure begonnen.

Belangrijke economische factor
De Raad van State oordeelde dat de wet de gemeente niet verplicht om een andere plek voor de veehouderij te zoeken. Verder concludeert de Raad dat het feit dat het glastuinbouwproject een belangrijke economische factor is in Noord- en Midden-Limburg zwaarder weegt dan het individuele belang van de veehouderij. Ook zou de gemeenteraad zijn motie voldoende zijn nagekomen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.