Glas

Nieuws

‘Groen beleggen moet in stand blijven’

Nico van Ruiten (LTO Noord Glaskracht) roept het kabinet op om het groen beleggen in stand te houden.

Deze oproep deed hij tijdens de afsluiting van de ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas in het Innovatie- en Democentrum.

“De glastuinbouw heeft met groenlabelkassen belangrijke stappen kunnen zetten in energiebesparing en milieuverbetering. Door de telers is daar de afgelopen jaren 2,7 miljard in geïnvesteerd.” Van Ruiten is van mening dat deze regeling een van de meest effectieve instrumenten van de overheid is om verduurzaming te stimuleren. “Uit evaluatie blijkt dat elke door de overheid in groen beleggen bestede euro een rendement oplevert van 40 euro’, aldus de LTO voorman.

Zuivere CO2

Bij oud-premier Ruud Lubbers, juryvoorzitter van de Ontwerpwedstrijd en ook ambassadeur van het Rotterdam Climate Initiative, bracht Van Ruiten nog eens onder de aandacht dat de vraag van de tuinbouw naar  schone CO2 groter is dan het aanbod. “Meneer Lubbers, u kunt hier een belangrijke rol vervullen om te zorgen dat het Rotterdam Climate Initiative meewerkt aan meer buffercapaciteit en meer bronnen voor zuivere CO2 vanuit Rotterdam Rijnmond.”bron: Groenten & Fruit - Auteur Herma Enthoven

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.