Glas

Nieuws 1 reactie

Combivliet nieuwe koper in Agriport A7

Het tomatenbedrijf Combivliet uit Maasdijk heeft de afspraak gemaakt een kavel van 125 hectare grond te kopen in Agriport A7. In het voorjaar van 2011 wordt aangevangen met de bouw van de eerste 12 hectare.

Theo van Vliet, de algemeen directeur van het bedrijf, wil in acht stappen van 12 hectare het kassenkomplex uitbouwen naar uiteindelijk honderd hectare glas. “Als de basis er staat, kunnen we daarna stap voor stap gaan uitbreiden", aldus Van Vliet. Het bedrijf vindt het belangrijk om de organisatie binnen een bedrijf geleidelijk op te bouwen. Dat is volgens Van Vliet beter dan in één keer een grote groep nieuwe mensen aan de slag te hebben. "Bovendien zullen we in de Wieringermeer veel nieuwe mensen moeten opleiden." Theo geeft aan dat met de locatie in de Wieringermeer het bedrijf in ieder geval volop de ruimte heeft om in de toekomst mee te groeien met de schaalvergroting die plaatsvindt bij afnemers. De kavel is 125 groot en is vierkant. Roy van Vliet, de zoon van Theo, zal de nieuwe locatie in de Wieringermeer gaan leiden.

Voorjaar 2011 gestart met bouw
Het nieuwe bedrijf in Agriport A7 komt aan de zuidzijde van de Tussenweg. In november wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. In het voorjaar van 2011 wordt het eerste blok van 12 hectare kassen gebouwd. "Daar komen waarschijnlijk in oktober trostomaten in en die worden belicht", verteld Eric Van Heijningen, financieel directeur. In 2012 wordt dan waarschijnlijk de tweede fase gebouwd, maar dat wordt dan een onbelichte teelt. Het bedrijf Combivliet had sinds 2006 al plannen om uit te breiden in de Wieringermeer, maar het was een lange strijd. In mei 2009 deed het bedrijf een financieringsaanvraag bij de Rabobank en vorige week kreeg het bedrijf het akkoord voor de uitbreiding. De bank heeft volgens Van Heijningen niet anders gekeken naar de afzetparagraaf dan anders.

Andere locaties
Combivliet heeft tot nu toe vijf productielocaties in het Westland en één vestiging in het Zeeuwse Rilland. De teeltbedrijven in het Westland hebben een totale oppervlakte van 27 hectare, het bedrijf in Rilland is 17 hectare groot. De cherrytomaten van alle vestigingen worden verpakt bij Greenpack in Maasdijk. Het bedrijf werkt al enkele jaren daarbij samen met Kesgro, Agrocare en Royal Pride uit Agriport A7. Combivliet heeft zich aangesloten bij de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) het bedrijf dat aardgas en elektra levert aan de glastuinbouwbedrijven in Agriport A7.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Eén reactie

 • no-profile-image

  Carl de Dooij - CCC

  Beste Theo,
  We kennen elkaar uit bancaire gesprekken over uitbreidingen destijds in Maasdijk.
  Heb je bedrijf regelmatig gevolgd en vind dit een prima (gefaseerde) stap naar de toekomst.

  Succes
  Carl de Dooij

Of registreer je om te kunnen reageren.