Glas

Nieuws

Collega's zijn belangrijker dan salaris

Werkgevers in de glastuinbouw kunnen het accent bij het motiveren van hun medewerkers beter leggen op andere zaken dan geld.

Uit een onderzoek blijkt dat managers in de glastuinbouw onterecht denken dat voor medewerkers financiële beloning het belangrijkste aspect van hun werk is. Afwisseling in het werk en een goede relatie met collega’s zijn echter belangrijker dan het salaris. Salaris komt pas op de vijfde plaats in het rijtje wat medewerkers belangrijk vinden in hun werk. 

Deze resultaten komen uit de ‘Voorstudie Work is gaming - Motiverende factoren in de glastuinbouw’, een onderzoek dat de Universiteit van Wageningen uitvoerde. Dat deed ze in opdracht van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en InnovatieNetwerk.

Andere accenten
Veel glastuinbouwbedrijven denken nu het maximale uit hun medewerkers te halen met de diverse (pad)registratie en beloningssystemen. Maar het onderzoek toont dus aan dat werkgevers bij het motiveren van medewerkers beter andere accenten kunnen leggen. Zo komt bijvoorbeeld het werken in teams niet veel voor in de glastuinbouw, terwijl dit vaak de sfeer en betrokkenheid verhoogt en tot prestatieverhoging leidt.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt in het project WorkisGaming van SIGN en InnovatieNetwerk. Doel van het project is het ontwikkelen van een interactief spel dat is bedoeld om de prestaties van medewerkers in de glastuinbouw te verhogen en het werk leuker, spannender en slimmer te maken. Het onderzoek helpt SIGN om de game beter aan te laten sluiten bij de beleving van de aankomende generatie medewerkers.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.