Glas

Nieuws

Breugem: Crisis brengt tuinbouw realisme

De crisis heeft realisme gebracht en de maakt de sector uiteindelijk sterker. Dat zegt Jaap Breugem is directeur Bedrijven bij Rabobank Westland.

De crisis heeft de tuinbouw realisme gebracht, merkt Breugem. "Het besef is er dat de bomen niet tot in de hemel kunnen blijven doorgroeien. Uiteindelijk maakt de crisis de sector sterker. Daarvan ben ik overtuigd. Het bewustzijn onder ondernemers is toegenomen. Ik zie ondernemers zich afvragen wat hun kwaliteiten zijn, wat goed is voor het bedrijf en hoe het bedrijf georganiseerd moet gaan worden. Dat is een positieve ontwikkeling."

Professioneler
Breugem vindt dat het ondernemerschap van de tuinders sterk is verbeterd als gevolg van de crisis. "De sterkste ondernemers zijn ook nu al weer bezig met strategische toekomstbeslissingen, ondanks de moeilijke tijd. Over het algemeen is het ondernemerschap van de tuinders verbeterd. Ze zijn professioneler geworden wat betreft hun rol als ondernemer. De financiële situatie wordt veel scherper gemonitord door de ondernemers. Voorheen werd er meer op gevoel gestuurd en werden de financiën bijgehouden op de achterkant van de spreekwoordelijke sigarendoos. Dat is nu echt wel anders."


Lees het hele interview met Jaap Breugem in de editie van Groenten & Fruit Actueel as dinsdag (26/10/10).


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.