Glas

Nieuws

Veel groente en fruit bij RTL4

Vandaag, vrijdag 8 januari om 16.30 uur, is bij RTL4 de eerste uitzending te zien van het smaakmakende tv-programma ‘The Taste of Life Basics’. Rob Baan van Koppert Cress speelt in elke uitzending een belangrijke rol.

Het is een wekelijkse serie kookprogramma’s waarin meesterkok Rudolph van Veen de basistechnieken van het koken demonstreert. Samen met tuinder Rob Baan beschrijft Rudolph de keten van grond tot mond. Verse groenten en fruit worden direct van het land geoogst en tot een smakelijk gerecht bereid. Dertien weken staan groente en fruit centraal in dit programma op RTL4. GroentenFruit Bureau maakt voor de sector participatie in dit programma mogelijk.

Vertrouwen consument
Rudolph toont de kijker hoe eenvoudig een smakelijke en gezonde maaltijd in een handomdraai op tafel staat, waarbij het eten van dagelijks 2 ons groenten en 2 keer fruit centraal staat. Rob begeleidt Rudolph door de tuinbouw. Het oogsten speelt een belangrijke rol. Deze technieken zijn bij veel consumenten niet of niet meer bekend. Waardering en vertrouwen van de consument voor de producent en zijn product wordt met de samenwerking tussen Rudolph en Rob beoogd.

Producten
De serie belicht in de komende afleveringen wekelijks een groente- of fruitproduct. Aan bod komen in ieder geval champignons, appels, uien, witlof, oesterzwammen, paprika/ komkommer en aardappels. Eén uitzending staat in het teken van speciale nieuwe kleine producten, de specialties.
Rudolph’s receptuur is terug te lezen op thetasteoflifebasics. Basiskennis over groenten en fruit en informatie over teelt is vanaf week 2 te lezen op groentenfruitbureau.nl.


Lees ook de weblogs van Rob Baan.


Bron: gfactueel.nl   Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.