Glas

Nieuws

PT wil meer grip op Greenports Nederland

Het Productschap Tuinbouw (PT) wil meer grip op de strategie en uitvoering van netwerkorganisatie Greenports Nederland.

Uit een tussenbalans blijkt dat Greenports Nederland steun heeft in de sector, maar ook veel kritiek oogst. In Greenports Nederland participeren teeltbedrijven, veilingen, handelsbedrijven, tuinbouwtoeleveranciers, veredelaars, vermeerderaars van planten en zaden en kennisinstellingen.

Koppelen
Het PT wil de begrotingsbehandeling voor Greenports Nederland koppelen aan strategisch overleg met de organisatie. Daar moet afstemming plaatsvinden van de strategie voor Greenports met die van het PT. Er is overlap tussen de beide organisties. Ook wil het PT dat het secretariaat van Greenports naar het PT verhuist, net als de procesmanager.

Verdubbeling aantal uren
Uit PT-bestuursstukken blijkt dat de procesmanager voor 24 uur per week 125.000 euro krijgt. Dat betekent een verdubbeling van het aantal uren. Door verhuizing van het secretariaat en procesmanager en combinatie met bestaande PT-taken zouden de kosten omlaag gebracht kunnen worden, stelt het PT. Ook zou dat de tuinbouwbrede afstemming versoepelen.

Aanzienlijke bijdrage
Het bedrijfsleven betaalt 50 procent van de organisatiekosten van Greenports Nederland. Het PT noemt de subsidie-aanvraag van 600.000 euro voor 2010 en 2011 aanzienlijk, ook gezien het beperkte draagvlak binnen de bomen- en bollensector.

Bron: AGD


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.