Glas

Nieuws

Nieuw glas bij Sexbierum in de wacht gezet

De Raad van State in Den Haag heeft vandaag besloten dat de ontwikkeling van het nieuwe glastuinbouwgebied ten zuiden van Sexbierum voorlopig niet door mag gaan.

De Waddenvereniging en de Friese Milieufederatie hadden beroep aangetekend tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten van de provincie Friesland over het bestemmingsplan. Door de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan nu nietig verklaard.
 
Natuur en interesse
Volgens Auke Zijlstra, projectmanager van het nieuwe glastuinbouwgebied in Sexbierum, heeft de Raad van State het plan nietig verklaard omdat voor de tweede fase van het nieuwe gebied niet voldoende is aangetoond dat er voldoende interesse is van tuinders. Ook zou de provincie niet goed hebben gekeken naar de Natuurbeschermingswet, zoals naar de schadelijke effecten voor de natuur en de Waddenzee.
 
Zijlstra geeft aan dat het bestemmingsplan nu gerepareerd moet worden. “Dat kost ongeveer een half jaar.” Hij verwacht dat ondanks dat er in 2011 een begin kan worden gemaakt met het gebied.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.