Glas

Nieuws

Horti Fair blijft voor bundeling

De International Horti Fair blijft voorstander van een bundeling van tuinbouwbeurzen en gaat zijn positionering versterken. Dat hebben bestuur en raad van advies begin januari besloten op basis van advies van Bureau Berenschot en gesprekken met standhouders.

In 2010 wordt de vakbeurs zoals gepland gehouden van 12 tot en met 15 oktober in Amsterdam RAI. Voor de jaren daarna gaat de Horti Fair opnieuw onderzoeken of bundeling van  vakbeurzen in de eerste volle week van november te realiseren is. “Een sterkere focus op telers als bezoekersdoelgroep en een directer bestuur vanuit exposanten passen bij deze nieuwe strategie”, zegt voorzitter Marius Varekamp van de Horti Fair in een eerste reactie.

Voorkeur
De ontwikkelingen in de nationale en internationale tuinbouw en de veranderingen in het aanbod en de rol van tuinbouwvakbeurzen waren voor het bestuur van de Horti Fair aanleiding Bureau Berenschot in te schakelen voor een analyse en toekomstverkenning.
Daarbij speelde mee dat FloraHolland heeft besloten haar najaarsvakbeurs te verplaatsen van oktober naar november. Varekamp: “Het heeft de voorkeur van alle partijen om de vakbeurzen in dezelfde periode te houden en als het kan ook op dezelfde locatie. Maar die optie is voor ons dit jaar niet meer te realiseren. Daarom blijft de Horti Fair dit jaar in oktober in Amsterdam RAI. Het bestuur heeft een maximale inspanningsverplichting op zich genomen om voor de toekomst te kijken naar andere mogelijkheden. Dit sluit aan bij onze oorspronkelijke plannen om alle beursinitiatieven te organiseren in een Holland Horti Week.”


Bron: Bron: gfactueel.nl – Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.