Glas

Nieuws

Eerste paprika en komkommer bij Haluco/BGB

De eerste komkommers en groene paprika's zijn donderdag 14 januari aangevoerd bij Haluco & BGB.


Kwekerij Boszicht heeft 14 januari op haar vestiging in Bleiswijk de eerste groene paprika geoogst. Het teeltbedrijf is aangesloten bij telersvereniging BGB en deze heeft de paprika aangeboden aan Haluco BV. De paprika van het ras “Spider” werd voor Boszicht (9 hectare) op 12 oktober gezaaid.

Beschikbaarheid
Jaap Verschoor, verantwoordelijk voor de afzet van Hollandse paprika bij Haluco, verwacht rond week vijf redelijke aantallen beschikbaar te hebben voor de verkoop. De paprika’s worden door Haluco verhandeld onder de merken Perfekt (ES-1)en Ideal (EK-2) . Daarnaast beschikken wij over faciliteiten die klantspecifieke verpakkingswensen in kunnen vullen.

Belichte komkommers
Eveneens op donderdag 14 januari zijn door, de bij telersvereniging BGB aangesloten, teler Koos de Vries uit Erica de eerste belichte komkommers aangevoerd. BGB heeft in samenwerking met de teler in het najaar van 2009 een investering in belichting gedaan op bijna 2 hectare. De aanvoer is dan ook een primeur te noemen en bedoeld het seizoen te vervroegen.

De laatste weken werden er door andere partijen al belichte komkommers aangeboden, maar nu zijn ze bij BGB/Haluco dan ook beschikbaar.

Eerste levering
De eerste levering bestond uit 8 dozen in de maatsortering 50+, 632 dozen in de maat 40+,   286 dozen in de maat 30+ en 14 dozen in de maat 30+.
De komkommers worden verhandeld onder de merken Perfekt (ES-1) en Ideal (EK-2 ). Ook de verschillende klantspecifieke verpakkingswensen kunnen op de moderne teeltbedrijven en op de kleinpak afdeling van Haluco worden ingevuld.
 
Het huidige prijsniveau dat ligt tussen € 0,60-0.65 voor de 40+ en € 0.50-0.55 voor de 35+ is redelijk maar niet bijzonder.
      
Bron: gfactueel.nl - Auteur: Esther de Snoo


 

Of registreer je om te kunnen reageren.