Glas

Nieuws 1 reactie

Duijvestijn verpakt Spaans product

Het verpakkingsbedrijf van de gebroeders Duijvestijn uit Pijnacker verpakt sinds vorige week Spaanse tomaten voor het Britse supermarktconcern Sainsbury’s. Het is een nieuwe klant die wordt beleverd in opdracht van Greenery UK.

Voor Duijvestijn is dit het eerste winterseizoen dat het importproduct verpakt. Volgens Remco Duijvestijn betekent dit ook de invoer van strenge hygiëneregels. "We willen absoluut voorkomen dat als er tuta absoluta wordt aangetroffen in het importproduct we onze eigen kassen besmetten." De verpakkingshal ligt in de nabijheid van de kassen. "We volgen scherp het hygiëneprotocol van het Productschap Tuinbouw. We hebben al langer vallen in de kassen hangen, maar nog niets in aangetroffen."

Ook zomerproduct leveren
Remco Duijvestijn verwacht een langdurige relatie met de Britse keten. "De intentie is uitgesproken om ook ons zomerproduct te leveren. We kijken eerst hoe het winterseizoen uitpakt." Duijvestijn verpakt de zes losse tomaten zonder schaaltjes, wat de Britse supermarktketen een forse besparing aan afval oplevert. Sainsbury’s maakte verder bekend de gemalen tomaten in blik te vervangen door kartonverpakkingen, uit afvaloverwegingen.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    tomatenteler

    Wederom een teler die mogelijk de elende weer de Nederlandse grenzen binnenhaald. Volgens mij is het zo dat er op dit moment een stop is op de uitvoer van tomaten ivm de tuta. We hebben dit al eerder gezien, maar vergeet niet dat we straks weer de export naar bv Amerika hard nodig hebben. M.a.w. hebben we een tweetal problemen waar wij als Nederlandse telers dus mee worden opgezadeld; 1 de kans dat de Nederlandse teelt ook wordt geconfronteerd met de Tuta, welke drastische gevolgen kan hebben voor de telers en 2 gezien het aanbod van tomaten wereldwijd moeten we elk land kunnen beleveren, dus een export verbod moeten we uit de weg gaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.