Glas

Nieuws

Bezweken kas schroeft schade sneeuwdruk op

Het schadebedrag aan kassen dat veroorzaakt is door sneeuw is ten opzichte van eind vorige week volgens Interpolis opgelopen naar 7 miljoen euro. dat meldt verzekeraar Interpolis.

het veel hogere schadebedrag komt grotendeels doordat er dit weekend in het Rundedal bij Klazienaveen een vrij nieuwe kas voor een deel is ingestort. “Die schade alleen al loopt in de miljoenen”, zegt persvoorlichter Jan Fonk van Interpolis. Volgens Fonk neemt het aantal schademeldingen niet zo veel meer toe de laatste dagen. "Echter, de eerste schattingen van sneeuwschades liggen vaak aan de lage kant. Er blijkt later vaak meer schade te zijn dan werd vooraf ingeschat.”

Kas was verkocht
De kas die in Klazienaveen bezweek was de eerste en tevens tot nu toe de laatste kas van het nieuwe glastuinbouwgebied het Rundedal. De kas was eerst van een rozenkweker, maar die ging failliet en heeft de kas vervolgens aan een andere teler verkocht.  Die nieuwe teler was net bezig met het installeren van een verwarmingsinstallatie waardoor er ook niet gestookt kon worden.

Kijk voor foto’s van de ingestorte kas op deze site (foto's: Fred Hoogland)

Kijk voor een filmpje van de ingestorte kas op youtube.com


Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.