Glas

Nieuws

Hartman en Grootscholten mogen boren

Glastuinbouwbedrijf Hartman in Sexbierum en sadijsbedrijf Grootscholten in Naaldwijk hebben van het ministerie van Economische Zaken een opsporingsvergunning gekregen voor het zoeken naar aardwarmte.

De vergunning geldt voor een periode van vier jaar. Daarbij behoort de verplichting dat uiterlijk in het derde jaar een boring plaatsvindt. Hartman heeft een opsporingsvergunning voor boringen in een gebied van 11,17 vierkante kilometer in Sexbierum. Volgens mede-eigenaar Willem Hartman bevindt zich waarschijnlijk op drie kilometer diepte een geschikte warme aardlaag. De boring vergt een investering van circa 9 miljoen euro, zo meldt de Leeuwarder Courant. Hartman benadrukt dat vanwege de extreem lage prijzen deze uitgave voorlopig niet aan de orde is.

Grootscholten heeft ook vergunning
Radijskweker J. & D. Grootscholten uit Naaldwijk heeft een opsporingsvergunning gekregen voor boringen in een gebied van 4,43 km2 in Naaldwijk. Ook Orchideeënkkweker Jamuflor uit De kwakel heeft een opsporingsvergunning gekregen voor boringen in een gebied van 17,92 km2 in de gemeenten Uithoorn, Nieuwkoop, Aalsmeer, De Ronde Venen en Jacobswoude.

Bron: Leeuwarder Courant/Staatscourant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.