Glas

Nieuws

Subsidie grote zonnepanelen overtekend

Afgelopen maandag is de SDE-subsidiepot voor grote zonnepanelen ruim overtekend.

Dat blijkt uit een inventarisatie van SenterNovem waar de subsidieaanvragen binnenkomen. Meer dan duizend bedrijven vroegen subsidie aan voor de grote zonnepanelen van 15 tot 100 kilowatt. Binnen de SDE-regeling is 26 miljoen euro beschikbaar voor deze grote installaties met een totaal vermogen van 5 megawatt.

Omdat er meer subsidie is aangevraagd dan er beschikbaar is, wordt geloot onder de aanvragen die op 6 april tot 17.00 uur zijn binnengekomen. “Iedereen die een deugdelijke aanvraag heeft ingediend, doet mee aan de loting”, zegt Pyter Hiemstra van Senter Novem. Senter Novem heeft dertien weken de tijd te beslissen welke aanvrager wel en welke er geen subsidie krijgt. Hiemstra kan niet zeggen hoeveel van de aanvragen uit de tuinbouw komen. “We moeten nog helemaal beginnen met het verwerken van de aanvragen.”

Ook voor de kleinere categorie zonnepanelen van 0,601 tot 15 kilowatt met een pot van 62 miljoen euro en waar veel particulieren aanspraak op maken, is veel belangstelling, weet Senter Novem.

Eerder meldde SolarNRG, een leverancier van zonnepanelen, al dat deze ongeveer 25 aanvragen van glastuinders en vollegrondsgroentetelers voor de grote zonnepanelen doet. Volgens Marco van Veen van SolarNRG heeft de brancheorganisatie van leveranciers van zonnepanelen in een brief aan EZ en Senter Novem gevraagd om meer geld voor de regeling uit te trekken.


Bron: DeGroentenenfruit.nl – Auteur: Ellis LangenEllis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.