Glas

Nieuws

Minister geeft startsein schakelstation Bleiswijk

Minister van der Hoeven van Economische Zaken geeft volgende week maandag het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe schakelstation in Bleiswijk.

Dit station moet de Noord- en Zuidring van de nieuwe hoogspanningsverbinding Randstad 380kV met elkaar verbinden en de transportcapaciteit in de Randstad voor de komende jaren zeker stellen. Het startsein van de minister vormt de symbolische start van de aanleg van de nieuwe verbinding, die door netwerkbeheerder TenneT wordt aangelegd.

De plek van het nieuwe schakelstation is mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking met de partners van de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo, de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Daarom wordt tijdens de bijeenkomst ook aandacht gegeven aan de ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden van het toekomstige knooppunt Bleizo.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.