Glas

Nieuws

'Het Nieuwe Telen' thema Energiek-Event

Het Energiek2020.nu Event wordt op donderdag 16 april gehouden in Bleiswijk. Thema is 'Het Nieuwe Telen', een kreet die is gebaseerd op de campagne 'Het Nieuwe Rijden'.

“Om veel brandstof te besparen hoef je niet eerst heftig te investeren in de nieuwste auto en de nieuwste technieken. Je komt verbazend ver door je huidige auto (technieken) bewust anders te gebruiken”, zo licht Ton van Gastel hoofdredacteur van Energiek2020 toe. In het programma van het Event is prominent plaats ingeruimd voor de 'Energie onder de knie'-onderzoeken. Hierin worden komkommers en tomaten geteeld met 40% van de normale energie-input, met behoud van productie en kwaliteit.

Hemd van het lijf
Tijdens aparte workshops per gewas krijgen deelnemers uitgebreide informatie over de resultaten van deze praktijkproef. Zeker zo interessant is dat zij ook volop de gelegenheid krijgen om de telers, die verantwoordelijk zijn voor het klimaat in de proefkassen, het hemd van het lijf te vragen. Het Energiek2020.nu Event volgende week donderdag in Bleiswijk is gratis toegankelijk voor tuinders. Het programma met alle workshops is beschikbaar op www.energiek2020.nu/event


.
.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.