Glas

Nieuws

Subsidie voor zonnepanelen aanzienlijk uitbreid

Vanaf 6 april aanstaande is een nieuwe ronde geopend voor de aanvraag van een SDE subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie) voor fotovoltaïsche (elektriciteitproducerende) zonnepanelen. In vergelijking met voorheen is de subsidie ook van toepassing voor grotere installaties.

Was de SDE-subsidie vorig jaar beperkt tot installaties met een jaarvermogen van 2800 kWh (3,5 kWpiek, overeenkomend met een paneeloppervlakte van zo’n  28 meter, zo is dit jaar een bijdrage in de exploitatiekosten mogelijk voor installaties tot 100 kWpiek (maximaal paneeloppervlakte 1.000 tot  1.200 vierkante meter).

Een en ander werd gisterenavond duidelijk tijdens een door Accres (Application Centre for Renewable Resources) belegde bijeenkomst in Lelystad, die werd bezocht door enkele honderden belangstellenden. Verwacht wordt dat het aantal subsidieaanvragen zo groot zal zijn dat de beschikbare SDE-pot al op 6 april overtekend zal worden. In dat geval vindt een loting plaats voor de subsidieverdeling over de aanvragers.

De SDE-regeling voor installaties van 15 tot 100kWp bestaat uit een gedurende 15 jaar gegarandeerde kostenbijdrage van 0,459 euro per produceerde kWh, verminderd met een correctie die aan het eind van elk jaar wordt vastgesteld. Die correctie is afhankelijk van de actuele stroomprijs en is voor 2009 voorlopig vastgesteld op 0,053 euro per kWh

Bron:DeGroentenenFruit – Auteur: Joost Stallen

Of registreer je om te kunnen reageren.