Glas

Nieuws 3 reacties

Olieprijs doorbreekt ondergrens van 40 dollar

De prijs voor een vat ruwe olie daalde gisteren meer dan tien procent en belandde tijdelijk onder de belangrijke grens van 40 euro per vat.

De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 9,9% lager op 40,34, euro waarmee de olieprijs binnen een dag 4,42 dollar daalde. Tussentijds werd een dieptepunt van 39,84 dollar gemeten.

De olieprijs wordt meegesleept door de malaise op de aandelenbeurzen, die worden gezien als een weerspiegeling van het almaar verslechterende economische klimaat. De aanhoudende recessie in de Verenigde Staten, de belangrijkste afnemer van olie, werd maandag opnieuw onderstreept door sombere macro-economische cijfers.

De cijfers volgen op het onheilsbericht van afgelopen vrijdag dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2008 de grootste krimp sinds 1982 heeft doorgemaakt. ‘Dit is absoluut geen gunstig voorteken voor de energievraag’, stelt Phil Flynn, analist bij Alaron Trading Corp. in Chicago.

Bron: Olie.beurs.nl

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John Evers, De Peelkant

  Dat de olieprijs daalt is niet te merken aan de gasprijzen !!

 • no-profile-image

  j.Goesten

  Kan de gasprijs niet op een gelijke manier openbaar gemaakt worden als de olieprijs, desnoods per leverancier. Wellicht een taak voor G+F waardoor er wellicht meer marktwerking ontstaat.

 • no-profile-image

  bloemkool

  Wanner gaat die stroom prijs nu eens naar beneden we zijn nogsteeds afhankelijk van die energie maffia. Misschien ook iets om te plubiceren per week

Of registreer je om te kunnen reageren.