Glas

Nieuws

'Het Nieuwe Telen' thema Energiek2020.nu Event

De kreet 'Het Nieuwe Telen' is gebaseerd op de campagne 'Het Nieuwe Rijden'. Om veel brandstof te besparen hoef je niet eerst te investeren in de nieuwste auto (nieuwste technieken). Je komt verbazend ver door je huidige auto (technieken) bewust anders te gebruiken.


In het programma is prominent plaats ingeruimd voor de 'Energie onder de knie'-onderzoeken. Hierin worden komkommers en tomaten geteeld met 40% van de normale energie-input - met behoud van productie en kwaliteit.

Tijdens gewasgerichte workshops krijgen deelnemers uitgebreide informatie over de resultaten van deze praktijkproef. Ook is er gelegenheid om telers die verantwoordelijk zijn voor het klimaat in de proefkassen het hemd van het lijf te vragen.

Verder zijn er workshops rond vrijwel alle lopende of net afgesloten energie-onderzoeken. Alle
diepgravend en actief van vorm, met veel aandacht voor praktische toepassing van resultaten. Bijvoorbeeld: koelen in roos: bovenlangs of onderdoor? IDC en de praktijk, inclusief discussie en bezichtiging van de 3 energieproducerende (proef-)kassen van het IDC en ‘Hoe kun je CO2 produceren en opslaan, los van de warmtevraag’.

Het Energiek2020.nu Event vindt plaats op donderdag 16 april 2009 te Bleiswijk en is gratis toegankelijk voor tuinders. Het programma met alle workshops is beschikbaar op de website van energiek2020.Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.