Glas

Nieuws

Luchtbewegingen in de kas zijn complex (film)

Met akoestische meetapparatuur waarbij inzicht wordt verkregen in de koude plekken in de kas, probeert tomatenkwekerij Gebroeders Duijvestijn in Pijnacker onder andere energie te besparen.

Dat staat in het Vakblad voor de Bloemisterij nr 8. Bij Duijvestijn hangen in de kas al twee jaar verschillende akoestische klimaatmeters. Met de akoestische meetboxen kan met behulp van geluid nauwkeurig de temperatuur en luchtbewegingen worden gemeten. Het proefproject loopt bij Duijvestijn bijna ten einde en de resultaten worden binnenkort naar buiten gebracht.

Bij Duijvestijn worden de meters gebruikt om de koude plekken in de kas op te sporen en ook geven de meters meer duidelijkheid omtrent de luchtbeweging in de kas. Er hangen 25 meetframes over een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. De proef wordt begeleid door Innovation Handling en Westland Energie Services.

Bekijk hier de film op de site van Bloemisterij met een voorbeeld van een meting bij de tomatenteler


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.