Glas

Nieuws 2 reacties

Twee groentetelers grondpositie in Dinteloord

Twee glasgroentetelers hebben buiten de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) om al grond aangekocht in het nieuwe glastuinbouwgebied bij Dinteloord. Gisteren werd tijdens een bijeenkomst over het nieuwe glastuinbouwgebied bij Dinteloord ook de naam van het nieuwe glastuinbouwgebied bekend gemaakt; Nieuw Prinsenland.

De telers die al grond hebben aangekocht in Nieuw Prinsenland zijn Dirk en Cor van der Kaaij en Van Marrewijk in Vierpolders. Zij hebben de grond gekocht voordat de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) de grond kon aankopen van de grondbezitters.

In overleg
Volgens Piet Janmaat, directeur van TOM, het bedrijf van de ZLTO en de provincie Noord-Brabant, is zijn bedrijf nu in gesprek met deze groentetelers. "Deze bedrijven willen waarschijnlijk meer grond aankopen en bovendien proberen we natuurlijk om deze bedrijven zo goed mogelijk in het uiteindelijke plan voor de glastuinbouw in te delen." De TOM heeft inmiddels 85 procent van de gronden bestemd voor de glastuinbouw in het nieuwe glastuinbouwgebied bij Dinteloord gekocht of in optie. De andere vijftien procent moet nog worden aangekocht. “Dat kan eventueel uiteindelijk via een onteigeningsprocedure.”

2011 bouw kassen
Gisteren werd tijdens een persbijeenkomst bij Suiker Unie en later op een informatieavond van de provincie Noord Brabant in Oud-Gastel het provinciaal inpassingsplan voor de plannen voor Nieuw Prinsenland gepresenteerd. Tot 4 februari is er nog inspraak mogelijk. Het plan behelst 40 hectare extra ruimte voor de groei van de suikerfabriek, een nieuw bedrijventerrein van 50 hectare netto voor agro- en foodbedrijven en 220 hectare netto glas. De bedoeling is dat in 2011 een begin kan worden gemaakt met de bouw van de kassen.

Bron: gfactueel – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen bedrijf

  gebr. van der Kaaij en Van Marrewijk, zijn dat telers of ordinaier grondspeculanten???

 • no-profile-image

  Ruigrok

  Fantasties Dirk en Cor.

  Grondspeculanten ? Toch beter dan ordinaier tomaten telen in de mat ,dat mag niet eens in de grond .

Of registreer je om te kunnen reageren.