Glas

Nieuws 2 reacties

RvS: kassen Rilland voldoende lichtdicht

De zijgevels van de kassen van tomatenkwekerij Lans Zeeland BV in Rilland zijn voldoende lichtdicht. Dat heeft de Raad van State vorige week donderdag bepaald.

Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. Volgens de RvS voldoet de verduistering van de kassen aan het ‘Protocol vaststelling reductie uitstraling’ van het ministerie van Vrom. Het protocol schrijft voor dat Lans moet schermen om 95 procent van de lichtuitstraling van de kassen weg te nemen.

'Dag-nachtritme verstoord'
Toch heeft zijn buurman, Dhr. Braam, er last van en dus stapte hij naar de Raad van State. “Het wordt tijd dat mijn vrouw en ik weer een normaal dag- en nachtritme krijgen en dat de vleermuizen die bij ons huis leven, worden beschermd”, zei Braam eerder. Braam is het er niet mee eens dat de gemeente toestaat dat Lans een strook van 60 centimeter hoog en honderden meters lang onbedekt laat. Ook de bovenkant van de dakgevels hoeft niet bedekt te worden. Volgens Lans is volledige afsluiting onmogelijk omdat de kas dan te warm wordt.

Bron: gfactueel – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Johan Westvoorne

    Ik ben blij dat deze tuinder gewonnen heeft. Hoe meer overlast, hoe meer weerstand van de burger tegen dit soort van telen. Ik begrijp er niets meer van je wil toch dat het publiek zonder overlast een product aangeboden wordt. Zelf koop ik en veel in mijn omgeving geen producten meer die met "licht" uit de grond komen maar kopen nu Spaans,Afirikaans of Italiaanse producten. Ga door met het licht en het gaat op de duur gewoon uit doordat de burger geen zin heeft in deze overlast.

  • no-profile-image

    hans Westvoorne

    Als ike de vorige reactie lees dan kan ik mij hier helemaal nij aansluiten. De teler van nu moet inspelen op de gebruiker van nu en deze hebben overlast van het belichten. De tuinders komen steeds verder van de consument af te staan met dit gedrag. Ik begrijp alle excusses maar wil je afzet of steeds meer verzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.