Glas

Nieuws

Miljoenenschade door sneeuw op kassen

De schade die gemeld is veroorzaakt door sneeuwdruk bij verzekeraar Interpolis is de afgelopen dagen fors opgelopen. Ging men voor Kerst nog uit van een schade van 500.000 euro. Inmiddels staat de teller op minimaal 1,5 miljoen euro schade.

Het gaat volgens Jan Fonk, persvoorlichter van Interpolis, vooral om schade aan kassen. Er zijn inmiddels meer dan 150 meldingen uit de land- en tuinbouw binnengekomen bij de verzekeraar.

Complete kas bezweken
Het gros komt van telers met een glastuinbouwbedrijf. Fonk:  “Het gaat om kapotte ruiten, maar daardoor ook vaak om schade aan het gewas. We weten inmiddels ook dat een complete snijbloemenkas in De Kwakel is bezweken onder de sneeuwdruk.” Verder is er ook een melding binnengekomen van een ingestorte koelcel bij een glastuinbouwbedrijf  in Kudelstaart.

Meldingen laat binnen
Het valt Fonk op dat de schade door de sneeuwdruk laat wordt gemeld. “We dachten dat we 2 tot 3 dagen na de sneeuw de meeste meldingen wel binnen hadden. We hadden toen zo’n 35 meldingen. Echter, het aantal meldingen bleef snel oplopen en komt nu boven de 150 uit .”

Vorige week waarschuwde verzekeraar Interpolis voor de gevaren van te veel sneeuw op het kasdek.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.