Glas

Nieuws

Kassen Breda blijven heikele kwestie

Een meerderheid van de Bredase gemeenteraad vindt dat er genoeg kassen zijn in het buitengebied van Prinsenbeek.

Terwijl een meerderheid in de Bredase gemeenteraad ondubbelzinnig stelt dat er geen kas meer bij kan in het noordwestelijk buitengebied van Prinsenbeek, wil wethouder Janus Oomen deze ontwikkelingen alles behalve uitsluiten. De wethouder wil een 'onafhankelijk deskundige' onderzoek laten doen naar de toekomst van glastuinbouw in het betwiste gebied.

Sterfhuisconstructie
Oomen staat niet alleen, want hij krijgt steun van CDA-raadslid Rien Hendrickx, tijdens een vergadering van de raadscommissie Bouwen & Wonen, die donderdagavond plaatsvond. De christen-democraat constateert dat zijn politieke collega's op het punt staan definitief de stekker te trekken uit alle vormen van glastuinbouw in het buitengebied van Prinsenbeek. "Het wordt daar een grote sterfhuisconstructie", vreest het raadslid. Hij verwijt zijn collega's bijzonder slecht op de hoogte te zijn van de regels die gelden in het gebied. "U roept maar wat", constateerde Hendrickx.

'Not in my backyard'
VVD-raadslid Ine van Hasselt zei daarop dat ze 'niets tegen glastuinbouw heeft, maar niet op deze locatie'. Volgens John Stubenitsky (Leefbaar Breda) getuigt dat van een groot not in my backyard-gevoel. Toch wil een meerderheid dat wethouder Oomen aandringt bij de provincie om glastuinbouw niet langer toe te staan bij Prinsenbeek. Maar Oomen wil liever eerst 'alle belangen afwegen', zodat die kunnen worden gebruikt bij het opstellen van een nieuw bestemmingsplan Buitengebied-Noord, dat volgend jaar aan bod komt.

Bron: BN De Stem

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.