Glas

Nieuws

‘Glastuinders voorbeeld ZLTO-visie’

De glastuinders die samen een nieuwe praktijkgeoriënteerde tuinbouwopleiding hebben ontwikkeld en daarmee vorige week de ZLTO-prijs wonnen zijn een voorbeeld voor de nieuwe ZLTO-visie.

Dat zegt ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. “Niet alleen maar twintig keer tegen elkaar zeggen dat iets een probleem is, maar er zelf wat aan doen. En dat dan op een maatschappelijk verantwoorde manier.” Dat is volgens Huijbers de kern van het Leerwerktraject Glastuinbouw Steenbergen (LGS) én van de visie 2010-2020 van de ZLTO. Die visie wordt het komende jaar door bestuur en leden ingevuld. Markt en maatschappij blijven de ankerpunten, aldus Huijbers.


Volwaardige MBO-opleiding

De nieuwe voorzitter van de ZLTO bezocht gisteren een van de winnende glastuinders in Steenbergen. Op paprikabedrijf 4 Ever Green prees hij de tuinders die durven denken in een veel bredere maatschappelijke context. Onder LGS draaien nu twee klassen met in totaal 24 leerlingen: medewerkers van tuinbouwbedrijven die met een mix van theorie en praktijk een volwaardige MBO-opleiding volgen.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ton van der ScheerOf registreer je om te kunnen reageren.