Glas

Nieuws

FrEsteem Tomaat en FrEsteem Paprika fuseren

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 17 december 2009 hebben de leden van de telerscoöperaties FrEsteem Tomaat en FrEsteem Paprika het besluit genomen om te fuseren. De nieuw gevormde telerscoöperatie FrEsteem is hiermee één van de grotere telersverenigingen in de groentesector.

Met deze fusie ontstaat een sterke organisatie en kan de positie van de aangesloten leden verder versterkt worden. Daarnaast kan hierdoor daadkrachtig en met meer slagkracht ingespeeld worden op de ontwikkelingen in de markt.De nieuwe fusie coöperatie is dusdanig opgezet dat in de toekomst nieuwe leden en telersverenigingen zich eenvoudig kunnen aansluiten. Dit past in de visie van FrEsteem om tot een verdere bundeling van het aanbod te komen.

Overgangsperiode
Het bestuur van de coöperatie FrEsteem wordt gevormd door de heren T. van Vliet, G. de Haas, K. van Veen, W. Zuidgeest en J. Noordam. Voor een overgangsperiode van een half jaar zal de heer P. van Dijk (tot eind 2009 voorzitter van FresQ) het voorzitterschap op zich nemen. Binnen de nieuw te vormen organisatie gaat E. Helderman de functie van ketenmanager vervullen. De functie van Algemeen directeur moet nog ingevuld worden.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.