Glas

Nieuws 3 reacties

Vooronderzoek drijvende kas van start

Gisteren is het startschot gegeven voor vooronderzoek naar de haalbaarheid van een drijvende bloemenkas onder de naam Floating Roses.

Een drijvende kas is een innovatief en duurzaam voorbeeld van het combineren van glastuinbouw en waterberging op dezelfde vierkante meters. Productschap Tuinbouw-voorzitter T. Joustra gaf samen voorzitter F. Tielrooij van de Stuurgroep Drijvende Kas het symbolische startschot. “Bouwen op water klinkt misschien futuristisch, maar we zijn overtuigd van de kansen van dit project”, zei Tielrooij tijdens de startbijeenkomst bij bloemenveiling FloraHolland in Bleiswijk.

Wereldprimeur
De provincie Zuid-Holland heeft het initiatief genomen om te onderzoeken of in de provincie een drijvende kas kan worden gerealiseerd. Vervolgens heeft de Stuurgroep Drijvende Kas bij een inschrijving bepaald dat het ondernemersplan Floating Roses van rozenkwekers Wim van Kampen en Frank Olieman het meest veelbelovend is. Inmiddels is dit plan verder uitgewerkt. Uit het vooronderzoek moet blijken of een drijvende kas van vijf hectare technisch en economisch mogelijk is. De nieuwe glaslocatie moet ook nieuwe standaarden opleveren op het gebied van duurzaamheid en landschappelijke inpassing en zal dienen als grootschalig voorbeeldproject voor de tuinbouw. Een drijvende kas van vijf hectare is een wereldprimeur.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Hetty Bruinse

 


Hetty Bruinse

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  Wat een achterlijke dwaling zeg, laten we maar proberen de nederlandse tuinbouw drijvend te houden in plaats van gemeenschapsgeld aan dit soort idioterie te besteden.

 • no-profile-image

  schipluiden is groener

  is idd zonde van het geld

 • no-profile-image

  weereldburger

  Dit is Geld in het water gooien.
  Het blijkt maar weer dat andermans geld uitgeven wel heel gemakkelijk gaat.
  Proficiat bestuurders, ga zo door en help de agrarische bedrijfstak nog dieper in het rood.

Of registreer je om te kunnen reageren.