Glas

Nieuws 1 reactie

Vereijken zet 10 ha met Tasty Tom bij

De nieuwe kas van Vereijken Kwekerijen in Beek en Donk van tien hectare groot, is bijna klaar. In de kas worden straks Tasty Tom tomaten geteeld.

De nieuwe kas ligt langs de N279 in Beek en Donk. “Laten we hopen dat we anti-cyclisch investeren”, zegt Hans Vereijken op de site Ondernemer.nl. Hans is samen met broer Eric en neef Gerard eigenaar van Vereijken Kwekerijen. “We zijn met dit miljoenenproject al sinds 2002 bezig. Steeds procedures om de vergunningen rond te krijgen. In april dit jaar konden we eindelijk bouwen, een paar maanden voor de afzetcrisis voor tomaten”, aldus Vereijken.

Hopen op betere prijzen
Het bedrijf ziet de investering vooral voor de langere termijn. Daarom hebben ze ook niet overwogen om de nieuwbouw af te blazen. "Met wat geluk zijn de prijzen weer aangetrokken als wij half januari de eerste tomaten afleveren.” Vereijken geeft aan dat de tomaten niet veel opbrengen. “Tasty Tom brengt nu 25 tot 35 procent minder op dan twee jaar geleden en zit 15 procent onder de kostprijs.” De crisis heeft wel het voordeel dat de investering voor de nieuwe kas relatief meeviel.

Vereijken Kwekerijen heeft ook kassen in Aarle-Rixtel en Someren en het bedrijf groeit met de nieuwe kas erbij in Beek en Donk uit naar 27 hectare totaal. Vereijken levert aan Albert Heijn, groentespeciaalzaken, enkele kleine supermarkten en exporteert ook veel naar Duitsland en Scandinavische landen.

Bron: DeGroentenenFruit.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Eén reactie

  • no-profile-image

    John

    weer uitbreiden.. terwijl 't merk nog niet gevormd is...
    de sector moet er klappen bij krijgen omdat ze pushgedreven blijft denken en werken.

    john

Of registreer je om te kunnen reageren.