Glas

Nieuws

Tuinbouw 2.0: hightech met gevoel

Tuinbouw 2.0 heeft volgens de veertig tuinbouwgerelateerde bedrijven die hebben meegedaan aan de Grodan Expert Sessies alles te maken met risico’s delen in de keten, bewust omgaan met water en met beter communiceren over hightech.

Dat bleek gisteren op het symposium waarmee de Roermondse substraatprosducent haar 40-jarig bestaan luister bijzette. De door Grodan uitgenodigde experts kwamen eerder dit jaar bijeen in vijf sessies: toeleveraars, tuinders, adviseurs, handel en overige belanghebbenden. Het was de bedoeling dat de (glas)tuinbouw nieuwe antwoorden gaat geven op de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Die uitdagingen zijn bekend: een voor tuinders schijnbaar ongrijpbare consument, een wereld geconfronteerd met een reeks samenhangende crises en een keten waarin de machtsverhoudingen op spanning staan. Alle vijf de expertgroepen hameren op betere communicatie. ‘Sta in contact consumenten en denk vanuit hun standpunt.’

Voor de tuinder zelf is precisie-tuinbouw van het grootste belang. Tuinder moeten precies weten wat ze doen en waarom ze dat doen en daar volledig transparant in zijn naar ketenpartners en maatschappij. Alleen dan kan een hoogtechnologische teelt een goed gevoel geven bij de consument.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.