Glas

Nieuws

Soepeler beleid arbeidsmigranten

Er worden gesprekken gevoerd over een ruimere opzet van een proef in Zeeland om arbeidsmigranten te huisvesten op de bedrijven waar zij werken.

Gedeputeerde Staten behandelen morgen een voorstel, om in elk geval semi-permanente bewoning door arbeidsmigranten op bedrijven toe te staan, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. De provincie wil dat arbeidsmigranten gewoon in de woonkernen worden opgevangen, maar meerdere Bevelandse gemeenten zoeken juist oplossingen voor overlastsituaties in woonwijken waar seizoensarbeiders uit Polen en Portugal zijn ondergebracht.
 
Beperkte proef
Eerder was de provincie wel bereid om Kapelle toestemming te geven voor een proef om buitenlandse werknemers van paprika- en tomatenkweker Seasun op het bedrijfsterrein te huisvesten, onder voorwaarde dat Kapelle en omliggende gemeenten een convenant zouden sluiten dat in andere gemeenten geen soortgelijke initiatieven zouden worden ontplooid. Dat ging met name Reimerswaal te ver. Ook Borsele had moeite met zo’n convenant.
Een gesprek tussen Bestuurlijk Platform de Bevelanden en gedeputeerde Harry van Waveren heeft nu geleid tot de behandeling morgen van het voorstel om de huisvestingseisen te verruimen.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.