Glas

Nieuws laatste update:17 nov 2009

Kassen versneld weg uit Ridderkerk

Telers bij Barendrecht en Ridderkerk moeten versneld plaats maken voor het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Gemeenten, ministeries en de provincie Zuid-Holland hebben donderdag de afspraken ondertekend, meldt ANP.

Nieuw Reijerwaard is met het westelijk havengebied aan de Dordtse Kil het alternatief voor een bedrijventerrein in de Hoeksche Waard. Na jaren dubben besloot het kabinet in elk geval tot 2020 geen uitbreiding toe te staan in de Hoeksche Waard, een gebied dat ook nationaal landschap is. Er was een bedrijventerrein van 120 hectare voorzien voor de uitdijende Rotterdamse haven.

Groene bufferzone
De provincie Zuid-Holland en Ridderkerk hebben nu bedongen dat Bolnes-Zuid geen bedrijventerrein wordt, maar deel wordt van de groene bufferzone rond Ridderkerk.

11 miljoen euro
Het ministerie van Economische Zaken draagt maximaal 11 miljoen euro bij aan de realisatie van Nieuw Reijerwaard, de provincie 9 miljoen euro. Het nieuwe Ridderkerkse bedrijventerrein moet de reeds aanwezige agrarische en logistieke bedrijvigheid in de omgeving versterken.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.