Glas

Nieuws

Impuls glastuinbouw Pijnacker-Nootdorp

Het glastuinbouwgebied tussen Pijnacker en Berkel moet de komende jaren een flinke kwaliteitsimpuls krijgen. De plannen voor dit zogenoemde FES Project Oostland werden gisterenavond gepresenteerd.

De ambities van de betrokken gemeentes en de ondernemers spatten er bijna letterlijk vanaf. De bijeenkomst in de voormalige brandweerkazerne van Pijnacker symboliseerde de daadkracht. ‘Gaan als de brandweer’ lijkt het motto. Het FES Project wordt getrokken door de wethouders Van der Kraan van Pijnacker-Nootdorp en Van Vliet van Lansingerland, maar vooral door Kees van der Helm, voorzitter van VNO-NCW in Zuid-Holland.

Reconstructie
Van der Helm sprak over een unieke samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Het plan voorziet in uitbreiding, maar vooral ook opwaardering van het huidige tuinbouwgebied. Doelstelling is om een duurzaam gebied van 200 ha te realiseren, omringd door een aantrekkelijke groenstrook, met veel aandacht voor natuur en recreatie. Middels reconstructies zal het aantal tuinbouwondernemers van 80 worden teruggebracht naar ongeveer 30. Volgens Van der Helm is het plan noodzakelijk voor de toekomst van Pijnacker-Nootdorp als tuinbouwgemeente. Hij verwacht dat volgend jaar de eerste schop de grond in gaat en dat het plan in 2015 of 2016 gereed zal zijn.

Meer over het FES Project in de weekeditie van Groenten & Fruit van dinsdag 10 november a.s.

Bron: gfactueel – Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.