Glas

Nieuws

Enza Zaden breidt activiteiten in China uit

Enza Zaden breidt haar activiteiten in China uit met een nieuwe joint venture in Beijing en de bouw van een nieuw Research & Development-station in het zuiden van het land.

In 2004 richtte Enza Zaden al een proefstation op vlakbij Shouguang, in de provincie Shandong, en in 2006 een Research & Development-station vlakbij Beijing. Nu bouwt het zaadbedrijf aan een tweede R&D-station in het zuiden van China, in de provincie Ghuangzhou.

Lokale eisen
Met een veredelingsstation in het noorden en nu dus ook een in het zuiden van China zal Enza Zaden rassen ontwikkelen die volledig zijn aangepast aan de lokale eisen en de klimaatsverschillen in het land. Dit betekent dat het bedrijf voor alle belangrijke teeltgebieden in China geschikte producten zal ontwikkelen.

Joint Venture
Behalve deze investeringen op het gebied van Research & Development heeft Enza Zaden een joint venture opgezet onder de naam Enza Zaden Beijing Seeds Co. Ltd. Dit bedrijf, dat al operationeel is, richt zich op de marketing en verkoop van groentezaden in China.

Bron: Enza Zaden

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.