Glas

Nieuws

Celstraf voor henneptelers in kassen

Kopstukken van twee criminele organisaties die zich bezighielden met grootschalige hennepteelt onder meer in kassen in Made en Anna Paulowna zijn vorige week donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 3,5 jaar.

In de kassen in Made en Anna Paulowna trof de politie vorig jaar augustus bijna 80.000 hennepplanten en circa 90.000 stekken aan. Er werden vuurwapens in beslag genomen. In de vriezer van een van de mannen vond de politie 75.000 euro. De zwaarste straf kreeg een 44-jarige man uit Zoetermeer. De aanklager had vier jaar celstraf tegen hem geëist, het werd 3,5 jaar. Een 37-jarige inwoner van Pijnacker-Nootdorp moet voor 2,5 jaar de cel in, na een eis van drie jaar.

Veel verdachten
Een 49-jarige Zoetermeerder werd veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Een 29-jarige zoon van deze man kreeg twaalf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Een andere zoon (26) kwam eraf met een werkstraf van 240 uur. Het oprollen van de twee bendes, die contact met elkaar hadden, leverde nog 22 andere verdachten op. Zij kregen werkstraffen, voorwaardelijke celstraffen en gevangenisstraffen variërend van een paar maanden tot 1,5 jaar opgelegd.

Bron: De Telegraaf

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.