Glas

Nieuws

Asje van Dijk praat GS bij over glaslocaties

Het provinciebestuur van Zuid-Holland spreekt vandaag voor het eerst gezamenlijk over de plannen om in Kaag en Braassem óf in Oostflakkee vierhonderd hectare te bestemmen voor duurzame glastuinbouw.

De gedeputeerden van de provincie (GS) worden geïnformeerd door gedeputeerde Asje van Dijk over de mogelijkheden van glastuinbouw in Kaag en Braassem en in Oostflakkee. Tijdens deze vergadering van GS zal het eindrapport dat onderzoeksbureau Royal Haskoning heeft opgesteld over de twee locaties aan de orde komen. Dit rapport doet echter geen uitspraak over een definitieve locatie.

Opstapje naar besluit
“Verder zal Asje van Dijk zijn collega-gedeputeerden bijpraten over de gesprekken die hij onder andere heeft gehad met de beiden gemeentenraden en de tuinbouwsector”, aldus een woordvoerder van de provincie. De vergadering is dus vooral bedoeld om GS te informeren over de ins en outs over de mogelijke glastuinbouwlocaties. Eventuele vragen kunnen aan de orde komen en deze kunnen nog verder uitgewerkt worden.

De vergadering is besloten en volgens de woordvoerder wordt er ook niet over gecommuniceerd. "Begin volgende week spreekt Gedeputeerde Staten dan uit naar welke locatie hun voorkeur gaat." Dit voorstel gaat naar Provinciale Staten en die laatste hakt 27 januari de knoop door.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.