Glas

Nieuws

Toch voorrang WKK-stroom op net

De voorrangspositie van WKK op het hoogspanningsnet is nu direct geregeld in een gewijzigd wetsvoorstel. Dit blijkt uit informatie van de minister van Economische Zaken, zo meldt LTO Noord Glaskracht.

Dit voorjaar stuurde EZ al een pakket wijzigingsvoorstellen voor de Gas- en Elektriciteitswet naar de Tweede Kamer. In deze voorstellen werd voorrang voor WKK op het hoogspanningsnet niet geregeld. Dit terwijl de Europese bepalingen (de WKK Richtlijn) dit al sinds 2004 opleggen aan de Europese lidstaten.

Direct in wet regelen
LTO Noord Glaskracht heeft daarop de Tweede Kamer gevraagd om in te grijpen door de minister te vragen de voorrang voor WKK nu direct in de wet te regelen. Deze voorrangspositie is nu overgenomen in het gewijzigde wetsvoorstel. Zonder deze voorrangspositie moet WKK verplicht deelnemen aan congestiemanagement en kan, bij gebrek aan netcapaciteit, WKK uit het hoogspanningsnet gedrukt worden door grote centrales.

De behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer moet nog gestart worden. Pas na goedkeuring door de Eerste Kamer zijn de wetswijzigingen definitief.

Bron: LTO Noord Glaskracht

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.