Glas

Nieuws

Innogrow doet een management buy-out

Innogrow is overgenomen door mensen die bij Innogrow werken. In mei werd bekend dat het moederbedrijf van Innogrow, Econcern, surseance van betaling had aangevraagd. Daarop nam het personeel van Innogrow actie.

Hans Hoven, Erwin Bes en Coen Ruijsbroek zijn sinds afgelopen vrijdag de nieuwe eigenaren van Innogrow. De drie werkten voorheen in de zelfstandige werkmaatschappij die onder Econcern viel. In mei van dit jaar vroeg moederbedrijf Econcern surseance van betaling aan en kregen de curatoren het voor het zeggen. “Toen zijn we met de curator gaan praten en we hebben uiteindelijk de hele bv en de contracten die daaronder vallen overgenomen”, zegt Coen Ruijsbroek, een van de drie eigenaren. Ook de diversen patenten rondom het GeslotenKas-concept zijn meegegaan naar de drie.

Op zoek naar nichemarkten
Bij Innogrow werken 7 mensen en twee mensen op inhuurbasis. In Nederland heeft Innogrow het momenteel niet druk wat betreft nieuwbouwplannen van de GeslotenKas. Ruijsbroek: “We proberen het nu wat in de nichemarkten te zoeken. Zo zijn we bezig met de realisatie van een project in de aardappelen en zijn we bezig met de afronding van het project bij Bijo in s’Gravenzande.” Verder zijn er zo’n acht bedrijven die gebruik maken van de strategie en monitoring die Innogrow verzorgt bij een GeslotenKas-concept.

Bron: De GroentenenFruit.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.