Glas

Nieuws

‘Snuffelploeg’ velt oordeel over conflict wkk

Een zogenaamde snuffelploeg moet de hoog opgelopen ruzie oplossen die is ontstaan tussen de vetplantenteler Kosse en paprikaboer Barendse in Poeldijk.

Kosse zegt heeft veel overlast te ondervinden van de warmtekrachtcentrale (wkk) van het buurbedrijf, dat grote stank zou verspreiden. Zijn gezin heeft klachten over misselijkheid en hoofdpijn als gevolg van de rookgassen die uit de installatie komen. Paprikaboer Barendse heeft al beloofd de schoorsteen van de warmtekrachtcentrale te verhogen naar zeventien meter. Dat was voor buurman Kosse gisteren tijdens een kort geding bij de Haagse rechtbank nog niet genoeg. Professionele ruikers van een milieutechnisch bureau gaan nu controleren of de komst van de pijp zal leiden tot minder geuroverlast. Blijft er naar het oordeel van de snuffelploeg stank hangen aan de Wateringseweg, dan zal Barendse ook een rookgasreiniger plaatsen op zijn terrein. De paprikateler ging tijdens het kort geding hiermee akkoord.

Beide families zien elkaar regelmatig voor de rechter. Steen des aanstoots is niet alleen de wkk van Barendse, maar ook het drukke vrachtverkeer naar het paprikabedrijf toe. Vetplantenteler Kosse kreeg tijdens een vorige rechtszaak gedaan dat er langs zijn woning dagelijks niet meer dan twee vrachtauto's van en naar Barendse rijden. Tijdens het kort geding gisteren beklaagde de paprikateler dat hiermee zijn bedrijf niet goed meer bereikbaar is. Een andere route naar zijn terrein zou niet begaanbaar zijn voor de grotere trucks. Barendse eiste per dag twintig vrachtauto's langs de woning van Kosse te mogen sturen.

Buurman Kosse wil daar onder geen beding mee akkoord gaan. De kortgedingrechter zal nu zelf beslissen hoeveel vrachtwagenswagens Kosse per dag moet tolereren. Diens uitspraak volgt op woensdag 28 januari.

Bron: AD Westland

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.