Glas

Foto & video

Zelfs fietsers in de file bij Kom in de Kas – Westland

Dit weekend was het enorm druk tijdens Kom in de Kas in Honselersdijk (Zuid-Holland).

In tegenstelling met de landelijke trend (205.500 bezoekers tegen 236.000 in 2017) kwamen in het Westland wel meer bezoekers dan vorig jaar. “We telden echt ruim 35.000 bezoekers tegen ongeveer 30.000 vorig jaar”, zegt voorzitter Ted van Luijk. “Het was een fantastisch weekend.”

Foto

 • Hoewel de meeste bezoekers vanwege het mooie weer op de fiets kwamen ontstonden er toch files, vooral op het fietspad van de Middel Broekweg. Maar op de Broekpolderlaan en Zwethlaan kreeg iedereen de ruimte. De Zwethlaan veranderde in een fietspad en het fietspad wandelpad. - Foto's: Gerard Boonekamp

  Hoewel de meeste bezoekers vanwege het mooie weer op de fiets kwamen ontstonden er toch files, vooral op het fietspad van de Middel Broekweg. Maar op de Broekpolderlaan en Zwethlaan kreeg iedereen de ruimte. De Zwethlaan veranderde in een fietspad en het fietspad wandelpad. - Foto's: Gerard Boonekamp

 • Bij Greenco konden de bezoekers zien waar de snoeptomaatjes verpakt worden. Alleen de vroege vogels zagen het zaterdag ook echt gebeuren.

  Bij Greenco konden de bezoekers zien waar de snoeptomaatjes verpakt worden. Alleen de vroege vogels zagen het zaterdag ook echt gebeuren.

 • Blind proeven van tomaten levert soms verrassende resultaten op. Blijkbaar proeven we toch ook met onze ogen.

  Blind proeven van tomaten levert soms verrassende resultaten op. Blijkbaar proeven we toch ook met onze ogen.

 • Een stuk lastiger tellen met al die verschillende tomatentypen.

  Een stuk lastiger tellen met al die verschillende tomatentypen.

 • Op advies van LTO-Glaskracht Nederland bleven de deuren van de tomatenkassen in het Westland gesloten, vanwege het door wittevlieg overgebrachte ToCV-virus.

  Op advies van LTO-Glaskracht Nederland bleven de deuren van de tomatenkassen in het Westland gesloten, vanwege het door wittevlieg overgebrachte ToCV-virus.

 • Maar dat was geen reden om het verhaal over de tomatenteelt niet uit te leggen, zoals hier bij Rimato. De teeltduur en de plantlengte spreken tot de verbeelding.

  Maar dat was geen reden om het verhaal over de tomatenteelt niet uit te leggen, zoals hier bij Rimato. De teeltduur en de plantlengte spreken tot de verbeelding.

 • En voor de jonge bezoekers was er naast die serieuze informatie ook genoeg gelegenheid zich even uit te leven.

  En voor de jonge bezoekers was er naast die serieuze informatie ook genoeg gelegenheid zich even uit te leven.

 • Nostalgie is in het Westland nooit ver weg

  Nostalgie is in het Westland nooit ver weg

 • En voor bedrijven is Kom in de Kas een mooie gelegenheid het eigen product te presenteren, zoals de nieuwe verpakking voor snoeptomaatjes.

  En voor bedrijven is Kom in de Kas een mooie gelegenheid het eigen product te presenteren, zoals de nieuwe verpakking voor snoeptomaatjes.

 • Of het verhaal van de honingtomaatjes van Jos Looije. De scheurgevoeligheid is inmiddels onderdeel van het verhaal. "We maken er heerlijke tomatenketchup van."

  Of het verhaal van de honingtomaatjes van Jos Looije. De scheurgevoeligheid is inmiddels onderdeel van het verhaal. "We maken er heerlijke tomatenketchup van."

Of registreer je om te kunnen reageren.