Glas

Foto & video laatste update:16 nov 2015

Snel en betrouwbaar paprika's sorteren op interne kwaliteit

Bij Midfresh, het sorteerbedrijf van drie paprikatelers in Harmelen, draait de eerste sorteermachine met Inscan-IQA-sensor. Met een snelheid van 4,5 paprika per seconde (per sorteerlijn) meet de sensor de interne kwaliteit van de paprika's. De machine haalt zonder ook maar iets van zijn capaciteit te verliezen de 'zieke' vruchten (waaronder binnenrot) eruit.

Na de stroboscopische scan van de uiterlijke kwaliteit gaan de paprika's het sterk geautomatiseerde verpakkingsproces in. Per uur wordt zo ruim 10.000 kilo paprika gesorteerd, afgewogen, verpakt en gepalletiseerd. Bekijk ook de fotoreportage voor meer uitleg over de installaties bij Midfresh

Of registreer je om te kunnen reageren.