Glas

Foto & video

CombiVliet bezoekt Desert Joy

Op dit moment zijn Theo van Vliet (algemeen directeur)  en Edwin de la Combé (operationeel directeur) van Combivliet op het bedrijf Desert Joy van Agro Care in Tunesië.

Desert Joy  is gevestigd op een half uur rijden van de kustplaats Gabes, in het zuiden van Tunesië. In 2013 is hier een nieuwe kas gebouwd. Philip van Antwerpen runt het bedrijf in Tunesië. Op het bedrijf worden tomaten geteeld in de periode september tot en met juni. De tomaten zijn bestemd voor de Nederlandse en Europese markt.

"Het ziet er top uit, een complex met kassen waar mooie tomaten worden geteeld. Omdat we nauw samenwerken met Agro Care, is het goed een kijkje te nemen op hun project in Tunesië. De tomaten worden heel doordacht en met perfectie geteeld, vergelijkbaar met Nederland. Dit doen ze goed hier in Tunesië! Hier mogen ze trots op zijn", vertelt Edwin de la Combé.

Foto

 • Philip van Antwerpen, buurman en collegatuinder Najib en Theo van Vliet (vlnr). Van Antwerpen heeft binnen een paar jaar een prachtig bedrijf opgezet van 7,5 hectare kassen met uitbreidingsmogelijkheden tot 20 hectare.

  Philip van Antwerpen, buurman en collegatuinder Najib en Theo van Vliet (vlnr). Van Antwerpen heeft binnen een paar jaar een prachtig bedrijf opgezet van 7,5 hectare kassen met uitbreidingsmogelijkheden tot 20 hectare.

  Foto: Edwin de la Combé
 • De 'Oase van de smaak' is de spreuk waarmee Desert Joy zich wil profileren. Het bedrijf produceert voor de Nederlandse en Europese markt tussen september en juni.

  De 'Oase van de smaak' is de spreuk waarmee Desert Joy zich wil profileren. Het bedrijf produceert voor de Nederlandse en Europese markt tussen september en juni.

  Foto: Edwin de la Combé
 • Er worden 5 hectare minipruim-trostomaten en 2,5 troscherrytomaten geteeld. Vanglinten zorgen voor het wegvangen van wittevlieg.

  Er worden 5 hectare minipruim-trostomaten en 2,5 troscherrytomaten geteeld. Vanglinten zorgen voor het wegvangen van wittevlieg.

  Foto: Edwin de la Combé
 • Een van de doelstellingen is om ontwikkeling te brengen naar deze regio via het scheppen van werk. Mede hierdoor heeft Desert Joy als eerste tomatenteeltbedrijf ter wereld het FairTrade-label verworven, aldus de website van Desert Joy.

  Een van de doelstellingen is om ontwikkeling te brengen naar deze regio via het scheppen van werk. Mede hierdoor heeft Desert Joy als eerste tomatenteeltbedrijf ter wereld het FairTrade-label verworven, aldus de website van Desert Joy.

  Foto: Edwin de la Combé

Of registreer je om te kunnen reageren.