Glas

Foto & video

Westlandse streekmarkt ‘Kom uit de Kas’

Zaterdag 21 juni is tijdens de Westlandse Cross, de viering van het tienjarig bestaan van Gemeente Westland, een Westlandse streekmarkt gehouden. Het thema ‘Kom uit de Kas’ was bedoeld om telers van groenten, bloemen en planten uit te dagen op de markt te komen staan. Een markt om te beleven, te proeven en thuis na te genieten van mooie producten en heerlijke gerechten. En een Westlands feestje is pas af als de Kromme Jongens hebben opgetreden!

Foto

 • Westland Peppers is een teelt- en verpakkingsbedrijf met een aanbod van veel verschillende pepers en bijzondere paprika’s.

  Westland Peppers is een teelt- en verpakkingsbedrijf met een aanbod van veel verschillende pepers en bijzondere paprika’s.

  Foto: Harry Stijger
 • Pieter Boekestijn van Westland Peppers staat voor zijn stand vol met allerlei pepers en paprika’s. Hij kreeg veel vragen van consumenten over de tomatillo (Mexicaanse aardkers). Is dat nu een tomaat of toch niet?

  Pieter Boekestijn van Westland Peppers staat voor zijn stand vol met allerlei pepers en paprika’s. Hij kreeg veel vragen van consumenten over de tomatillo (Mexicaanse aardkers). Is dat nu een tomaat of toch niet?

  Foto: Harry Stijger
 • Tim van der Knaap, van Knaap Fruit , verwerkt de in Italië zongerijpte tomaten tot soep, saus en verse sap. Hij introduceert op de streekmarkt zijn nieuwe verwerkte tomatenproducten onder de naam Squisitofoodies. Tevens flesjes met verse sap van peer en appel.

  Tim van der Knaap, van Knaap Fruit , verwerkt de in Italië zongerijpte tomaten tot soep, saus en verse sap. Hij introduceert op de streekmarkt zijn nieuwe verwerkte tomatenproducten onder de naam Squisitofoodies. Tevens flesjes met verse sap van peer en appel.

  Foto: Harry Stijger
 • Bij Duijvestijn Tomaten konden de bezoekers luchtgedroogde Hollandse tomaten en Tomenades proeven.

  Bij Duijvestijn Tomaten konden de bezoekers luchtgedroogde Hollandse tomaten en Tomenades proeven.

  Foto: Harry Stijger
 • De nieuwe lijn van Frezta: luchtgedroogde Hollandse tomaten, Tomenades en specialities.

  De nieuwe lijn van Frezta: luchtgedroogde Hollandse tomaten, Tomenades en specialities.

  Foto: Harry Stijger
 • Leonard Elenbaas van restaurant Pure Passie maakt gerechten met streekproducten, die voor een belangrijk deel door Aron Scheffers van Verskwekerij Westland worden geleverd.

  Leonard Elenbaas van restaurant Pure Passie maakt gerechten met streekproducten, die voor een belangrijk deel door Aron Scheffers van Verskwekerij Westland worden geleverd.

  Foto: Harry Stijger
 • Burgemeester Sjaak van der Tak gaat als gastheer bij de verschillende standjes langs.

  Burgemeester Sjaak van der Tak gaat als gastheer bij de verschillende standjes langs.

  Foto: Harry Stijger
 • Bij Ferry en Sonja Koelwijn van FSK Groenten en Fruit kunnen consumenten online verschillende groenten- en fruitboxen bestellen, die ze zes dagen per week thuisbezorgen.

  Bij Ferry en Sonja Koelwijn van FSK Groenten en Fruit kunnen consumenten online verschillende groenten- en fruitboxen bestellen, die ze zes dagen per week thuisbezorgen.

  Foto: Harry Stijger
 • De groente- en fruitbox van FSK Groenten en Fruit.

  De groente- en fruitbox van FSK Groenten en Fruit.

  Foto: Harry Stijger
 • Op de stand van Prominent was een lekkere tomatensap te proeven, die volgens eenvoudig recept zelf te maken is.

  Op de stand van Prominent was een lekkere tomatensap te proeven, die volgens eenvoudig recept zelf te maken is.

  Foto: Harry Stijger
 • Samen met kwekerij De Westlandse Aardbei heeft sterrenkok Niven Kunz de aardbeienlikeur Strawberry Gold op de markt gebracht.

  Samen met kwekerij De Westlandse Aardbei heeft sterrenkok Niven Kunz de aardbeienlikeur Strawberry Gold op de markt gebracht.

  Foto: Harry Stijger
 • Op de Fruitplukkerij Framblij van de familie Bruinsma mogen consumenten zelf hun biologische frambozen komen plukken.

  Op de Fruitplukkerij Framblij van de familie Bruinsma mogen consumenten zelf hun biologische frambozen komen plukken.

  Foto: Harry Stijger
 • Ook bij de Boeregoedkas voor de ‘lekkere groenten in uw buurt’, waren de producten in trek.

  Ook bij de Boeregoedkas voor de ‘lekkere groenten in uw buurt’, waren de producten in trek.

  Foto: Harry Stijger
 • Voor wie nog wat zoekt voor in huis zijn er decoratieve paddenstoelen.

  Voor wie nog wat zoekt voor in huis zijn er decoratieve paddenstoelen.

  Foto: Harry Stijger
 • De opkomst van de Kromme Jongens op een veilingschuit, die als het ware ‘over de hoofden van het publiek’ naar het podium voer, om de bandleden daar af te zetten.

  De opkomst van de Kromme Jongens op een veilingschuit, die als het ware ‘over de hoofden van het publiek’ naar het podium voer, om de bandleden daar af te zetten.

  Foto: Harry Stijger
 • Kromme jongens is een alternatieve naam voor komkommers, maar ook een symbolische term voor de tuinder die gebukt gaat onder zijn zware bestaan. Dit geluid klinkt door in de in Westlands dialect geschreven nummers van de popband.

  Kromme jongens is een alternatieve naam voor komkommers, maar ook een symbolische term voor de tuinder die gebukt gaat onder zijn zware bestaan. Dit geluid klinkt door in de in Westlands dialect geschreven nummers van de popband.

  Foto: Harry Stijger
 • Gert Kögeler (rechts) is de bassist van de band, met naast hem leadzanger Peter Kruithof. Links de zangeressen Anne van Buuren en Astrid Jasperse. Op de achtergrond drummer Rob van der Meij.

  Gert Kögeler (rechts) is de bassist van de band, met naast hem leadzanger Peter Kruithof. Links de zangeressen Anne van Buuren en Astrid Jasperse. Op de achtergrond drummer Rob van der Meij.

  Foto: Harry Stijger
 • Het kassenbouwerskoor mag niet ontbreken bij de vertolking van het lied ‘Oeauw kassenbouw’.

  Het kassenbouwerskoor mag niet ontbreken bij de vertolking van het lied ‘Oeauw kassenbouw’.

  Foto: Harry Stijger

Of registreer je om te kunnen reageren.