Glas

Foto & video

Nieuwtjes kijken op Greentech

Op de beursvloer van de Greentech kregen (grotendeels buitenlandse) bezoekers de gelegenheid om rond te kijken en de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouwtoelevering te ervaren.

Foto

 • Illumitex presenteert een luchtgekoelde led-vervanger voor een 1.000 watt Son-T armatuur, wat 40 tot 45 procent elektriciteitsbesparing zou opleveren. Met name de optiek achter de ledjes zou het rendement hoog maken.

  Illumitex presenteert een luchtgekoelde led-vervanger voor een 1.000 watt Son-T armatuur, wat 40 tot 45 procent elektriciteitsbesparing zou opleveren. Met name de optiek achter de ledjes zou het rendement hoog maken.

 • De eerste dag kenmerkte zich door met name buitenlandse bezoekers.

  De eerste dag kenmerkte zich door met name buitenlandse bezoekers.

 • Eric Gerritsma van Holland Green Machine toont de spuitboom waar ter plekke in een mengkamer water (10 bar druk) samengebracht wordt met lucht (7 bar). Dit geeft een goede indringing van de spuitdruppels in het gewas en bespaart 15 procent water (met minder kans op bijv. Botrytis).

  Eric Gerritsma van Holland Green Machine toont de spuitboom waar ter plekke in een mengkamer water (10 bar druk) samengebracht wordt met lucht (7 bar). Dit geeft een goede indringing van de spuitdruppels in het gewas en bespaart 15 procent water (met minder kans op bijv. Botrytis).

 • Een aantal partijen werkt samen binnen Dutch Plant Phenotyping, waarbij met cameratechnieken planteigenschappen worden geregistreerd tijdens de teelt. Hiermee kunnen onder andere veredelaars met veel minder registratiearbeid constateren of de met snelle DNA-technieken vastgestelde genetische eigenschappen ook in de praktijk opleveren wat er van verwacht werd. Door bij verschillende led-kleuren opnames te maken, kunnen diverse planteigenschappen bepaald worden.

  Een aantal partijen werkt samen binnen Dutch Plant Phenotyping, waarbij met cameratechnieken planteigenschappen worden geregistreerd tijdens de teelt. Hiermee kunnen onder andere veredelaars met veel minder registratiearbeid constateren of de met snelle DNA-technieken vastgestelde genetische eigenschappen ook in de praktijk opleveren wat er van verwacht werd. Door bij verschillende led-kleuren opnames te maken, kunnen diverse planteigenschappen bepaald worden.

 • Vanuit de stand van PB Techniek werd live radio uitgezonden, met onder andere Rob Baan als gast.

  Vanuit de stand van PB Techniek werd live radio uitgezonden, met onder andere Rob Baan als gast.

 • Nieuwtjes kijken op Greentech
 • Nieuwtjes kijken op Greentech
 • De OptMix van Sudlac is een coating voor op het kasdek die verschillende eigenschappen combineert. De coating maakt diffuus en houdt tevens meer warmte buiten door fotoselectieve toevoegingen.

  De OptMix van Sudlac is een coating voor op het kasdek die verschillende eigenschappen combineert. De coating maakt diffuus en houdt tevens meer warmte buiten door fotoselectieve toevoegingen.

 • Kruiden kunnen in het winkelschap een langer uitstal-leven krijgen door ze in rekken te zetten met speciale led-belichting die bijvoorbeeld voorkomt dat planten gaan rekken of snel verouderen. Dit kan het niet verkoopbare percentage soms van 30 of 40 procent terugdringen naar 5 procent. Danzij een speciaal watergeefsysteem...

  Kruiden kunnen in het winkelschap een langer uitstal-leven krijgen door ze in rekken te zetten met speciale led-belichting die bijvoorbeeld voorkomt dat planten gaan rekken of snel verouderen. Dit kan het niet verkoopbare percentage soms van 30 of 40 procent terugdringen naar 5 procent. Danzij een speciaal watergeefsysteem...

 • ...wordt via een touwtje steeds vocht opgezogen door de plant.

  ...wordt via een touwtje steeds vocht opgezogen door de plant.

 • Nieuwtjes kijken op Greentech
 • Nieuwtjes kijken op Greentech

Of registreer je om te kunnen reageren.