Glas

Foto & video

Nunhems brengt innovaties in meerdere gewassen

Nunhems, onderdeel van Bayer CropScience Vegetable Seeds, heeft deze week zijn tomatendemo feestelijk geopend op de proeflocatie in ’s-Gravenzande. Opvallend genoeg heeft het bedrijf al na zes jaar veredelen succes met nieuwe tomatenrassen. Maar ook in andere gewassen zoekt het bedrijf naar rassen die de mogelijkheden voor telers en eindgebruikers verruimen. Met een deel van het jaarlijkse budget van ruim 70 miljoen euro voor R&D zijn onder andere ‘lekvrije’ Intense- tomatenrassen ontwikkeld, komkommerrassen voor de hogedraad en speciale slarassen voor de belichte teelt op water.

Foto

 • The sky is the limit voor Bayer CropScience Vegetable Seeds. “Het is pas zes jaar geleden dat we besloten hebben om tomaten voor de high-tech markt te gaan veredelen”, zei CEO Joachim Schneider voor hij dinsdag de tomatendemo in ’s-Gravenzande opende.

  The sky is the limit voor Bayer CropScience Vegetable Seeds. “Het is pas zes jaar geleden dat we besloten hebben om tomaten voor de high-tech markt te gaan veredelen”, zei CEO Joachim Schneider voor hij dinsdag de tomatendemo in ’s-Gravenzande opende.

 • Dit jaar staat er al 15 hectare van de nieuwe tomatenras Competition (cherrytros) en 90 hectare van Foundation (middeltros), zegt salesspecialist Harm Ammerlaan. Van Competition staat ongeveer 40 ha in Nederland en 50 hectare in België.

  Dit jaar staat er al 15 hectare van de nieuwe tomatenras Competition (cherrytros) en 90 hectare van Foundation (middeltros), zegt salesspecialist Harm Ammerlaan. Van Competition staat ongeveer 40 ha in Nederland en 50 hectare in België.

 • De cherrytomaat staat in Nederland en Duitsland en heeft een prima trosopbouw en goede zoete smaak.

  De cherrytomaat staat in Nederland en Duitsland en heeft een prima trosopbouw en goede zoete smaak.

 • In de nieuwe tomatendemokas worden de eigen rassen vergeleken met de standaardrassen in het segment

  In de nieuwe tomatendemokas worden de eigen rassen vergeleken met de standaardrassen in het segment

 • Foundation is voor het Nederlandse middeltrossegment eigenlijk te grof. Maar het nieuwe ras vult vrijwel het hele Belgische Flandria-Elite segment.

  Foundation is voor het Nederlandse middeltrossegment eigenlijk te grof. Maar het nieuwe ras vult vrijwel het hele Belgische Flandria-Elite segment.

 • De Intense-serie tomaten laten hun sap niet los. Deze innovatie vergroot het aantal gebruiksmogelijkheden van tomaat. Bij komkommer heeft Nunhems voor de belichte en onbelichte hogedraad-teelt een unieke positie verworven met de kortgeschakelde rassen Hi Jack en Hi Power.

  De Intense-serie tomaten laten hun sap niet los. Deze innovatie vergroot het aantal gebruiksmogelijkheden van tomaat. Bij komkommer heeft Nunhems voor de belichte en onbelichte hogedraad-teelt een unieke positie verworven met de kortgeschakelde rassen Hi Jack en Hi Power.

 • In sla is Nunhems bijzonder actief in Scandinavië waar rassen met dik blad het goed doen in de belichte teelt op goten. Voor de ‘multicolor’-potjes ontwikkelt het bedrijf nu een combinatie van blonde, donker glanzende en rode rassen met dun opgericht blad. “Het is net een bloemenboeketje”, zegt specialist Peter Does.

  In sla is Nunhems bijzonder actief in Scandinavië waar rassen met dik blad het goed doen in de belichte teelt op goten. Voor de ‘multicolor’-potjes ontwikkelt het bedrijf nu een combinatie van blonde, donker glanzende en rode rassen met dun opgericht blad. “Het is net een bloemenboeketje”, zegt specialist Peter Does.

Of registreer je om te kunnen reageren.