Glas

Foto & video laatste update:8 apr 2014

Kom in de Kas Uden

Wie zijn al die bezoekers Kom in de Kas? GFActueel geeft de glastuinbouwfans van Uden een gezicht en een stem.

Foto

 • "Je moet ons eigenlijk niet hebben”, reageren Henri en Paula van den Biggelaar uit Mariaheide. "We zijn hier omdat we Jan heel goed kennen, We zitten in dezelfde voetbalclub we telen ook aardbeien en we hebben ook verkoopautomaten voor de huisverkoop. Door Jan's aanpak zijn we daarmee begonnen. Opvallend? “Erg druk hier.”

  "Je moet ons eigenlijk niet hebben”, reageren Henri en Paula van den Biggelaar uit Mariaheide. "We zijn hier omdat we Jan heel goed kennen, We zitten in dezelfde voetbalclub we telen ook aardbeien en we hebben ook verkoopautomaten voor de huisverkoop. Door Jan's aanpak zijn we daarmee begonnen. Opvallend? “Erg druk hier.”

 • Hovenier Kees de Jong is al vaker komen kijken, voor zijn vrouw Wilma is het de eerste keer. Om aardbeien te zien, én voor 24kitchen-meesterkok Rudolph van Veen. Van Veen laat vandaag een aantal kook- en bakkunstjes met aardbeien zien en moet regelmatig zijn allerwitste glimlach tevoorschijn toveren voor de zoveelste meet- en greetfoto met fans. Opvallend? Wilma: “dat het er allemaal zo netjes uitziet. En dat jij voor je stukje naar mijn leeftijd vraagt.”

  Hovenier Kees de Jong is al vaker komen kijken, voor zijn vrouw Wilma is het de eerste keer. Om aardbeien te zien, én voor 24kitchen-meesterkok Rudolph van Veen. Van Veen laat vandaag een aantal kook- en bakkunstjes met aardbeien zien en moet regelmatig zijn allerwitste glimlach tevoorschijn toveren voor de zoveelste meet- en greetfoto met fans. Opvallend? Wilma: “dat het er allemaal zo netjes uitziet. En dat jij voor je stukje naar mijn leeftijd vraagt.”

 • Fenna (4) en Yvaine (5) eten alleen 'aardbeien van Jan' en om hun waardering daarover duidelijk te maken, hebben ze een tekening voor hem gemaakt. Het is vanwege die voorkeur van hun kinderen dat Sietse en Merel Vloet de route vanaf hun woonplaats Berghem naar de aardbeienautomatiek van Jan prima kennen. Het is voor de eerste keer dat ze nu ook eens zien hoe die aardbeien geproduceerd worden. 
Opvallend? Hij: “Het is er veel groter dan dat je vooraf denkt dat het is”. Zij: "dat het erg veel werk is om zo’n teelt helemaal bij te houden. En dat het tussen de aardbeien lekker warm is."

  Fenna (4) en Yvaine (5) eten alleen 'aardbeien van Jan' en om hun waardering daarover duidelijk te maken, hebben ze een tekening voor hem gemaakt. Het is vanwege die voorkeur van hun kinderen dat Sietse en Merel Vloet de route vanaf hun woonplaats Berghem naar de aardbeienautomatiek van Jan prima kennen. Het is voor de eerste keer dat ze nu ook eens zien hoe die aardbeien geproduceerd worden. Opvallend? Hij: “Het is er veel groter dan dat je vooraf denkt dat het is”. Zij: "dat het erg veel werk is om zo’n teelt helemaal bij te houden. En dat het tussen de aardbeien lekker warm is."

 • Wat je al niet kunt doen op de rug van je ouders. Bijvoorbeeld vragen beantwoorden voor de speurtocht over wat er allemaal komt kijken bij de teelt van aardbeien. Het is voor de eerste keer dat Joan Doomers en Koen van Grunsven uit Veghel en hun kinderen Zoë en Tom zijn komen kijken om te zien hoe de 'aardbeien van Jan' geproduceerd worden. 
Opvallend? Joan: "ik dacht altijd dat al die kleine aardbeien er tussenuit gepikt moesten worden, zodat de overblijvende vruchten kunnen uitgroeien. Maar dat is dus alleen nodig met druiven.”

  Wat je al niet kunt doen op de rug van je ouders. Bijvoorbeeld vragen beantwoorden voor de speurtocht over wat er allemaal komt kijken bij de teelt van aardbeien. Het is voor de eerste keer dat Joan Doomers en Koen van Grunsven uit Veghel en hun kinderen Zoë en Tom zijn komen kijken om te zien hoe de 'aardbeien van Jan' geproduceerd worden. Opvallend? Joan: "ik dacht altijd dat al die kleine aardbeien er tussenuit gepikt moesten worden, zodat de overblijvende vruchten kunnen uitgroeien. Maar dat is dus alleen nodig met druiven.”

 • Thieu Schellekens hoort eigenlijk niet thuis in dit rijtje bezoekers, want hij moet er vandaag met al zijn collega’s voor zorgen dat de drieduizend bezoekers die vandaag op het bedrijf rond lopen, niets tekort komen. Thieu werkt acht jaar bij Jan en heeft dit ‘hoogtepunt van het jaar’ dus ook al acht keer meegemaakt. Opvallend: “dat het belangrijk is het springkussen goed vast te zetten. Dat waren ze vanmorgen vergeten.”

  Thieu Schellekens hoort eigenlijk niet thuis in dit rijtje bezoekers, want hij moet er vandaag met al zijn collega’s voor zorgen dat de drieduizend bezoekers die vandaag op het bedrijf rond lopen, niets tekort komen. Thieu werkt acht jaar bij Jan en heeft dit ‘hoogtepunt van het jaar’ dus ook al acht keer meegemaakt. Opvallend: “dat het belangrijk is het springkussen goed vast te zetten. Dat waren ze vanmorgen vergeten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.